Splošni pogoji spletne trgovine www.madmountain.eu, v nadaljevanju »Mad Mountain«, so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

S spletno trgovino » Mad Mountain « (v nadaljevanju tudi »trgovina«) upravlja podjetje Mad Mountain d.o.o., matična številka: 8229473000, davčna številka: 90580885, ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju tudi prodajalec ali “podjetje”).

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine “podjetje”, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med “podjetjem” in kupcem. Splošni pogoji poslovanja urejajo tudi posamezna pravila nakupa na prevzemnem mestu »Mad Mountain«.

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

Politika zasebnosti

Upravitelj spletne trgovine, Mad Mountain d.o.o., je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) in uredbo GDPR zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov. Politika zasebnosti je dosegljiva na podstrani zasebnost in piškotki.

Vrste uporabnikov

Z enkratnim vpisom v spletno trgovino »Mad Mountain« prek elektronske pošte postane obiskovalec gost, s potrjeno registracijo v spletno trgovino pa postane član. Tako gost kot član (v nadaljevanju tudi uporabnik) pridobita pravico do nakupa v spletni trgovini » Mad Mountain «.

Ob registraciji v spletno trgovino pridobi obiskovalec uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Uporabniško ime in geslo člana nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki.

Registracija je možna tudi med postopkom nakupa.

Če želi uporabnik kadarkoli kasneje svoj naslov elektronske pošte zamenjati z drugim, mora zahtevek za to poslati na elektronski naslov office@madmountain.eu. Sprememba elektronskega naslova bo izvedena isti ali najkasneje naslednji delovni dan, o tem pa bo uporabnik obveščen prek elektronske pošte.

Dostopnost informacij

»Mad Mountain« se zavezuje, da bo kupcu še preden ga zavezuje pogodba ali ponudba, zagotovil naslednje informacije:

 • podatke o podjetju (ime in sedež podjetja, matična številka),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • bistvene lastnosti artiklov (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami) ter rok veljavnosti tega podatka,
 • dostopnost artiklov (vsak artikel, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 • pogoje dostave artiklov (ter način, kraj in rok dostave),
 • cene, ki morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza in druge dajatve, ter rok veljavnosti tega podatka,
 • način plačila in dostave ali izpolnitve, ter rok veljavnosti tega podatka,
 • časovno veljavnost ponudbe,
 • rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43.č ZVPot; v primerih, ko potrošnik v skladu s 43.č členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen),
 • pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudba artiklov

Zaradi narave poslovanja prek spleta se ponudba podjetja Mad Mountain d.o.o. ažurira in spreminja pogosto in hitro.

Cene v spletni trgovini »Mad Mountain« so prikazane v evrih in jih določa podjetje Mad Mountain d.o.o. ter veljajo za nakup prek spletne trgovine »Mad Mountain«

Naročilo

Kupoprodajna pogodba med podjetjem Mad Mountain d.o.o. in kupcem je v spletni trgovini »Mad Mountain« sklenjena v trenutku, ko »Mad Mountain« kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila (z naslovom: naročilo je sprejeto). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za podjetje kot tudi za kupca.

Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku podjetja Mad Mountain d.o.o. in je potrošnikom na voljo na njihovo pisno zahtevo.

Načini plačila

»Mad Mountain« omogoča naslednje načine plačila:

 • z elektronskim plačilom (PayPal),
 • z nakazilom na bančni račun podjetja Mad Mountain d.o.o. po ponudbi/predračunu.

Izdaja računa

»Mad Mountain« po dostavi naročenih artiklov pošlje račun na e-naslov kupca oz. ga priloži k pošiljki.

Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom ter podano obvestilo o pravici do odstopa od pogodbe.

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne moremo upoštevati.

Cene

Cena velja enako za vse uporabnike spletne trgovine »Mad Mountain«. Uporabnik spletne trgovine postanete z registracijo v spletni trgovini kot član ali z enkratnim vpisom v spletno trgovino kot gost.

DDV ni obračunan po prvem odstavku 94. členu ZDDV-1.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.

Kljub ažurnosti in točnosti podatkov, obstaja tehnična možnost, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo »Mad Mountain« kupcu omogočil odstop od nakupa.

Popusti, promocijske kode ipd. se ne seštevajo.

Vplačana sredstva po darilnih bonih, bonusih in predračunih se ne obrestujejo. Darilnih bonov in promocijskih kod za popust ni možno menjati za gotovino.

Kuponi

Promocijske kode oz. kuponi prinašajo različne ugodnosti pri nakupu in so časovno omejeni. Aktivno promocijsko kodo najdete na naši spletni strani, naslovni strani oglasnega sporočila, v naših e-obvestilih ali drugih medijih (Facebook, itd.)

Menjava promocijske kode za gotovino ni možna. Kupon je unovčljiv le v celotnem znesku. Vrednost nakupa mora biti višja od vrednosti kupona. Iimetnik promocijske kode mora razliko do vrednosti nakupa, doplačati. Uporaba Kupona/Promocijske kode:

 • Izberite blago, ki ga želite kupiti in ga dodajte v košarico. Nadaljujte na izbor načina dostave, navedite naslov za dostavo in izberite način plačila.
 • V polje Promocijska koda ali Kupon vpišite kodo in potrdite tako, da kliknete na gumb Uporabi kupon.
 • Ko vpišete kode, se vrednost darilnih bonov avtomatsko odšteje od cene vašega naročila. Ostane znesek, ki ga je treba še poravnati.
 • Nato samo še oddate spletno naročilo.

Postopek nakupa

Naročilo je sprejeto

Po oddaji naročila kupec po elektronski pošti prejme obvestilo, da je naročilo sprejeto.

»Mad Mountain« lahko za preverjanje kupčevih podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Prek elektronske pošte »Mad Mountain« kupca sproti obvešča o ažurnih podatkih v zvezi z dobavo artiklov.

2. Naročilo je odpremljeno

»Mad Mountain« v izbranem roku artikel izdela, pripravi, odpošlje (od 2 do 10 dni) in o tem po elektronski pošti obvesti kupca.

V primeru, da se kupec pravočasno odloči za preklic naročila, mora prodajalca o tem nemudoma pisno obvestiti po e-mailu na naslov office@madmountain.eu, v roku ene ure od oddaje naročila.

Nakup za pravne osebe

Postopek nakupa za pravne osebe je mogoče izvesti z izborom obrazca za podjetja.

Če želite račun na podjetje, sprejemate pogoje poslovanja, ki veljajo za podjetja. Glavna razlika je v možnostih odstopa od pogodbe: podjetjem, samostojnim podjetnikom in drugim pravnim osebam omogočamo vračilo dobavljenih artiklov v okviru garancijskih pogojev.

Vračilo kupnine žal ni možno. Za nakupe pravnih oseb prav tako veljajo tej Splošni pogoji.

Spletna trgovina »Mad Mountain« pravnim osebam omogoča naslednje načine plačila:

 • z nakazilom na bančni račun podjetja Mad Mountain d.o.o. po ponudbi/predračunu.

Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe

Potrošnik (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo artikel za namene izven svoje pridobitne dejavnosti) nima pravice odstopa, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev, ker so naročeni izdelki izdelani unikatno za izbrano dimenzijo. Prosimo vas, da si izdelke predhodno pravilno izberete po tabelah velikosti. Oblačila lahko ob morebitnem nezadovoljstvu vrnete na naslov podjetja, najkasneje v 8 delovnih dneh. Vračilo je možno in sprejeto le v primeru napake v izdelavi (Mad Mountain krivda). Vračilo kupnine v nasportnem primeru žal ni možno. Potrošnik lahko odstopi od pogodbe le v primeru stvarne napake, ki je opisana v nadaljevanju.

Odstop od pogodbe potrošnik sporoči na e-naslov prodajalca: office@madmountain.eu

Obrazec za odstop od pogodbe artiklov uporabnik pridobi na elektronski naslov, s katerega je poslal sporočilo o odstopu od pogodbe.

V primeru odstopa od pogodbe potrošnik pošlje artikel po pošti na naslov prodajalca:

Mad Mountain d.o.o.
Trg tigrovcev 3
5220 Tolmin – SLOVENIJA

Vračilo artikla za pravne osebe

Če želite račun na podjetje, sprejemate pogoje poslovanja, ki veljajo za podjetja. Glavna razlika je v možnostih odstopa od pogodbe: podjetjem, samostojnim podjetnikom in drugim pravnim osebam omogočamo vračilo pošiljk artiklov v okviru garancijskih pogojev. Vračilo kupnine žal ni možno. Za nakupe pravnih oseb prav tako veljajo splošni pogoji “Podjetje” .

Za vsa dodatna vprašanja nam pišete na office@madmountain.eu. Z veseljem vam bomo odgovorili.

Stvarna napaka

Kdaj je napaka stvarna?

 • Kadar artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet.
 • Artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana.
 • Artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane.
 • Če je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Kako se preverja primernost artikla?

Preverja se z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu.

Kako se stvarno napako uveljavi?

Kupec nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te na lastne stroške obvestiti v zakonsko določenem roku in nam hkrati omogočiti pregled artikla. Obrazec za prijavo stvarne napake lahko zahtevate po emailu: office@madmountain.eu

Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

Dostava

Pogodbeni partner za dostavo pošiljk podjetja Mad Mountain d.o.o.

Način in strošek dostave in obdelave naročila

Artikli, naročeni na spletni trgovini »Mad Mountain«, gredo na pot v izbranem času.

Da bi naročene artikle dostavili kar se da hitro, bomo vedno izbrali najbolj optimalno pot.

Strošek dostave

Strošek dostave se avtomatsko preračuna v košarici, na voljo imate več načinov dostave.

Dostava po Sloveniji

Naš partner pakete dostavlja na naslov, vnešen ob oddaji naročila.

Če vas v času dostave ni na predvidenem mestu (podjetje, pisarna, itd.), bo dostavljalec pustil sporočilo, na katerem bodo navodila za nadaljnje ukrepanje. Po navadi zadošča obisk najbližje pošte.

Dostava blaga na poštno ležeče, poštni predal ali hotelski naslov žal ni mogoča.

Dobavni roki

Zaradi različnih dobavljivosti izdelkov je naročilo lahko razdeljeno na več pošiljk. Lahko jih odpremimo delno ali vse hkrati.

Pri delni dobavi vam bomo artikle, ki so na zalogi, poslali takoj, ostale pa, ko bodo na voljo. Morebitni strošek dostave bomo zaračunali.

Za dostavo poskrbi Pošta Slovenije, večinoma naslednji delovni dan od dneva odpreme, vendar najkasneje v roku treh delovnih dni. Ob odpremi pošiljke vam bomo poslali obvestilo, da smo artikle že poslali na pot.

Varovanje osebnih podatkov

»Mad Mountain« se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z ZVOP-1.

»Mad Mountain« za nedoločen čas hrani naslednje podatke članov: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije s podjetjem Mad Mountain d.o.o.

»Mad Mountain« navedene osebne podatke uporabi izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo s članom.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

»Mad Mountain« za čas do izpolnitve naročila hrani naslednje podatke gostov: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije s podjetjem Mad Mountain d.o.o. Po izpolnitvi naročila se hranijo samo še podatki v zvezi s posameznim naročilom, do katerih je mogoč dostop samo prek poznavanja številke računa in številke naročila.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-mail naslova, uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Komunikacija

»Mad Mountain« bo z uporabnikom stopila v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje, in v skladu z določili ZEKom-1.

Oglasna elektronska sporočila podjetja Mad Mountain d.o.o. bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • Jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila.
 • Pošiljatelj »Mad Mountain« bo jasno razviden.
 • Različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih.
 • Jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil.
 • Željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo »Mad Mountain« podjetje spoštovalo in upoštevalo.
 • Oglasna sporočila bodo jasno razvidna in jasno ločena od iger in tekmovanj.

Omejitev odgovornosti

»Mad Mountain« se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njenih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da »Mad Mountain« ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo »Mad Mountain« kupca obvestila o spremembah in mu omogočila odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

»Mad Mountain« ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. »Mad Mountain« mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so neprimerna, zavajajoča ali žaljiva.

»Mad Mountain« ne odgovarja za informacije v mnenjih in se omejuje od kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz podanih informacij v mnenjih.

»Mad Mountain« ima možnost odstopa od pogodbe le, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitna napaka se šteje napaka v bistvenih lastnostih artikla in vse zmote, ki se po običajih v trgovini ali po namenu strank štejejo za odločilne, ter jih »Mad Mountain« v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni.

Pritožbe in spori

»Mad Mountain« spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. »Mad Mountain« se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb.

V primeru težav se kupec s podajalcem »Mad Mountain« lahko poveže po elektronski pošti na office@madmountain.eu. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova office@madmountain.eu. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

»Mad Mountain« se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora, kar je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si »Mad Mountain« prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Splošni pogoji veljajo od 6. 3. 2019.